Közlekedő Tömeg

Tehetsz érte, hogy jobb kílma legyen a buszon

Írj a Tudatos Közlekedőnek a Facebook Messengeren!

2017. szeptember 03. - Közlekedő Tömeg

Légkondis járművön utazol, mégis meleged van? A karbantartás sokszor hagy kívánni valót maga után, a Tudatos Közlekedő applikációval viszont te is segíthetsz, hogy ez megváltozzon!

Bár megrendelőként a BKK feladata lenne, hogy ellenőrizze a klímák megfelelő működését, de több száz járműre mindössze pár ember jut – ráadásul a közlekedési cég a központi ellenőrök számát néhány hónapja jelentősen csökkentette.

Amikor viszont bejelentésre kerül egy hiba, elrendelik a javítását - érdemes tehát jelezni azt a BKK-nak. Ezt a lehető legegyszerűbben a Tudatos Közlekedő alkalmazással teheted meg. Csak keress rá a Facebook Messengerben – egy jármű bejelentése mindössze 10 másodperc!

tudatoskozlekedobot.png

Idézetek néhány korábbi bejelentésre adott válaszból

“A BKV Zrt. a klímaberendezést a busz beállásakor átvizsgálta, mely során megállapították, hogy a berendezés működőképes, de egyes tetőventillátorai nem voltak megfelelőek és a hűtőgáz nyomása alacsony volt, ezért a berendezés nem volt elég hatékony. A tömítetlenséget javították, a gáz nyomását a megfelelő szintre feltöltötték, egy befúvó-szellőztető motor javítását is elvégezték. Ellenőrizték a tetőszellőzők és ablakok működését is. Azóta a jármű rendben üzemel. Céljuk, hogy az utazóközönség komfortérzete megfelelő legyen.”

“megállapították, hogy működött [a klíma], azonban a hőcserélő felülete eltömődött, ezért a berendezés nem volt elég hatékony. A hőcserélő hűtőfelületét megtisztították, egy befúvó szellőztető motor biztosítékát cserélték. Ellenőrizték a tetőszellőzők és az ablakok működését is.”

“a klímaberendezést a busz beállásakor átvizsgálták, ellenőrizték, működött, azonban egy tetőventillátora nem volt megfelelő és a hőcserélő felületei eltömődtek, ezért a berendezés nem volt elég hatékony. A hűtőket tisztították, egy befúvó szellőztető motor javítását is elvégezték. Ellenőrizték a tetőszellőzők és ablakok működését is.” 

Korábbi cikkünkben részleteztük, miért olyan rossz a klíma sok járművön.

süti beállítások módosítása