Közlekedő Tömeg

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek

Igenis kell a Kolosy térre a büntetőkamera

2017. március 31. - Közlekedő Tömeg

Tarlós István elrendelte, hogy leszereljék a Kolosy téri vágányokról szabálytalanul jobbra kanyarodó autókat büntető kamerát. A kamera felszerlése előtt egész ősszel komoly torlódások alakultak ki ebben a csomópontban, és bár büntetések hatására ez a probléma enyhült, időközben újabb szakaszokon lettek napi rendszerességűek a dugók. Márpedig ha a Bécsi úton 10 perceket késnek a villamosok, az a teljes budai villamoshálózat menetrendjének rendszeres szétesését okozza, ez pedig sok tízezer utasnak okoz komoly nehézségeket.

img_20170112_090745_kornyezetlevagva_blogra2.jpg
Természetesen nem feltételezzük, hogy szándékosan hozna rossz döntést a főpolgármester. Nyilvánvalóan azért nem intézkedik most már több, mint egy éve ezügyben, mert nem is tud róla, hogy dugó van. Ezért felajánlunk neki és feleségének egy-egy éves bérletet, melyekkel kötetlenül villamosozhatnak, és pontosabban tájékozódhatnak a főváros közlekedési problémáiról. Felajánlásunkat nyílt levélben közöltük, melyet alább olvashattok:

Tisztelt Főpolgármester Úr!


A Kolosy téri kamerára azért van szükség, mert a villamosok nem tudnak beállni a megállóba a szabálytalanul kanyarodóktól – ezen jelenség, és dugók miatt napi 15-30 percet vesztegel a villamosokon több tízezer ember.

Kérjük, a kamerát ne szereltesse le, hanem válassza azt a megoldást, amivel az autóval és a villamossal utazók is jól járnak, a dugók pedig megszűnnek - részletes javaslatunkkal állunk rendelkezésére, ami alapján ez kivitelezhető.

Abban reménykedve, hogy így figyelmesek lesznek erre, és más közlekedési problémákra is a városban, a Közlekedő Tömeg ezennel felajánl egy-egy éves bérletet Önnek és kedves feleségének!

Reméljük, hamarosan Önöket is a fonódó villamos fedélzetén üdvözölhetjük!

Budapest, 2017.03.31.

Közlekedő Tömeg

Korábban a problémára részletes javaslatcsomagot dolgoztunk ki, melyet ide kattintva olvashattok.

süti beállítások módosítása