Közlekedő Tömeg

Követeljük a hűvösvölgyi villamos valódi fejlesztését!

Írjunk levelet a BKK-nak!

2017. május 25. - Közlekedő Tömeg

Követeljük együtt a hűvösvölgyi villamosvonal valódi fejlesztését a BKK-tól!

tajek_6x.jpg

Így nézne ki egy őszinte pótlási tájékoztató.

Az elmúlt 10 évben 5 hosszabb lezárás is érintette a hűvösvölgyi villamosvonalat, mégsem sikerült lefaragni egyetlen percet sem a Hűvösvölgy – Széll Kálmán tér táv 19 perces menetidejéből, a több mint 20 éves vágányokon pedig a szerelvények lassan, hangosan közlekednek. Idén nyáron újabb lezárás jön, de 3 hónap alatt csak egy saját maga által elhanyagolt támfalat építtet újjá a BKV. Érdemi fejlesztéseket nem valósítanak meg, azokat a következő években – a munkák összehangolásának hiánya miatt – több különböző, hónapokig tartó lezárás idején tervezik elvégezni.

A szolgáltató cégeknek kötelessége intézkedni arról, hogy a lakosság számára jelentősen hátrányos lezárásokat a lehető legrövidebb ideig eszközöljék. Mivel erről látványosan megfeledkeztek, itt az ideje, hogy mi utasok kifejezzük elégedetlenségünket a szervezetlen lezárásokkal kapcsolatban.

Ha te sem szeretnéd a következő néhány év jelentős hányadát dugóban álló pótlóbuszokon tölteni, másold ki az alábbi levelet, írd át az “IDE ÍRD A NEVED” részt, és küldd el a bkk@bkk.hu email címre (ha szeretnéd a tudtunkra adni, hogy elküldted, küldd el nekünk is: kampany@kozlekedotomeg.hu). Legtöbbször csak jelentéktelen válaszokat adnak ilyen levelekre, de ha elég sok levelet küldünk, a változás elérhető!

Eddig 50-nél is többen küldtetek emailt. Köszönjük!

 

Tisztelt BKK!

Ezúton szeretném kifejezni elégedetlenségemet a hűvösvölgyi villamosvonal – BKK által az utolsó pillanatban bejelentett – egész nyáron érvényes lezárásával kapcsolatban. A villamos rendszeres használójaként fokozottan hátrányosan értint, hogy az elmúlt 10 évben számos alkalommal lezárták a környék jóformán egyetlen használható közlekedési útvonalát. A BKK és a BKV szemmel láthatóan nem tekinti fontosnak, hogy az egyes munkákat koordináltan, egyszerre végezzék el, inkább szinte minden évben hónapokra leállítja a villamosforgalmat egy-egy rövid szakasz átépítése miatt. A Nagyhídhoz hasonlóan a Kelemen László utcai támfal sem egy év alatt ment tönkre, a Széll Kálmán tér felújítása alatt ezeket már helyre lehetett volna hozni.

Az interneten nyilvánosan elérhető információkból értesültem, hogy a villamosvonal további fejlesztése már be van tervezve a következő évekre, azonban ezek a több hónapos lezárást igénylő feladatok is más-más időpontban lesznek elvégezve. Mint az Önök ügyfele, ezt elfogadhatatlannak tartom, és követelem, hogy:
- a vonal nagy részén jellemző, több mint 20 éves vágányok – zajcsillapító technológiával való – cseréjét,
- a megállóperonok akadálymentesítését és szélesítését,
- és a vonal alacsonypadlós villamosok közlekedésére alkalmassá tételét
egyetlen, lehető legrövidebb ideig tartó lezárás keretein belül végezzék el.

Továbbá, mint a hűvösvölgyi vonal több tízezer utasának egyike, és mint a BKK ügyfele, elvárom, hogy a cég tegyen meg mindent a vonalon közlekedő szerelvények minél gyorsabb és pontosabb közlekedéséért, így többek között
- a lámpák villamosok számára előnyös beállításáért,
- a vonal jelentéktelen-, illetve kisforgalmú, de párhuzamos vonalak által is kiszolgált megállóinak felszámolásáért, vagy ahol ez nem lehetséges, a megállókiosztás felülvizsgálatáért.

Válaszukat várva:

IDE ÍRD A NEVED
az 56-os és 61-es villamosok utasa

süti beállítások módosítása